TESTIMONI

TESTIMONI HUMAN CODEPuan Sabariah, Sungai Petani, Kedah.

Cik Nafisah, Pelajar Kolej Universiti Insaniah, Sungai Petani, Kedah.


HUMAN CODE yang saya pelajari memang menakjubkan. Walau pun dalam masa yang terlalu singkat , peranan manusia yang datang dari pelbagai karektor dapat dikenal pasti. Kemahiran , pemahaman, cara berfikir, kaedah pendekatan dan penyelesaian, kematangan serta ilustrasi abnormal. Sepanjang saya mengikuti kursus ini, saya melihat ketepatan yang ada didalam diri saya amat memuaskan. HUMAN CODE ini juga membantu saya untuk memahami mereka yang berada di sekeliling kita terutama keluarga dan rakan sekerja.

HUMAN CODE ini banyak membantu saya dalam mendekati , mencari dan memahami setiap sifat-sifat yang ditonjolkan dalam pergaulan sesama insan. Terutama bagi mereka yang mempunyai masalah yang tidak tahu untuk diluahkan. Dengan mempelajari HUMAN CODE ini sedikit sebanyak dapat membantu dan memperbaiki peranan masing-masing. Saya harap akan diberikan kelapangan untuk meneruskan kemahiran ini dalam waktu yang terdekat.

Mardiana Binti Mohd Isa

LEMBAGA TABUNG HAJI

________________________________________________________________________________


Setelah saya menghadiri Seminar Humancode yang telah diperkenalkan oleh Kapten(B) Azhar, ia telah banyak membantu saya dalam menyelesaikan perhubungan sesama manusia . Pada peringkat sebelumnya saya langsung tidak tahu apakah potensi, bakat, kelemahan dan  kelebihan yang Allah berikan kepada saya. Oleh sebab itu, saya tidak tahu untuk menggunakan potensi dan kelebihan yang ada pada saya dan Alhamdulillah, dengan adanya seminar ini, banyak perubahan demi perubahan yang dapat saya pergunakan untuk memberi satu anjakan baru di dalam hubungan bisnes saya sebagai networker dan speaker dalam industri MLM. Corak penyampaian yang bersahaja dan bersantai Kapten memberikan kefahaman yang jelas melalui pengisian ilmu yang disampaikan oleh beliau. Di sini juga, keadaan terharu, insaf, sedar telah berlaku  kerana corak penyampaian yang disampaikan oleh beliau betul-betul menyentuh  jiwa, untuk kita kenal siapa kita dan bangkit bertindak dan selalu bersabar serta bersyukur.  Itu merupakan suatu ilmu yang tidak dapat saya lupakan. Oleh itu, saya mengalakkan kepada sahabat-sahabat dan bakal peserta supaya mewajibkan diri untuk hadir ke seminar ini untuk kecemerlangan dunia dan akhirat.


JAMEL BIN AWANG.
SUNGAI PETANI, KEDAH.

_________________________________________________________________________________


Alhamdulillah, saya amat beruntung dan cukup bertuah apabila dapat menyertai seminar yang diadakan oleh Kapten untuk mempelajari serta mengenalpasti potensi diri dan mencari kelebihan dalam diri sendiri .  Selama ini saya tidak pernah menggunakan potensi diri saya yang sebenar, tetapi setelah menghadiri seminar ini saya, cukup yakin dan berani untuk memperjuangkan apa saja cabaran yang hadir dalam liku-liku hidup ini. Setelah  mengenalpasti potensi diri kita, secara tidak langsung boleh menjadi cermin kepada kawan-kawan dan orang-orang disekeliling kita. Mengikut pengalaman boleh dikatakan kajian yang dilakukan mencapai hampir 80% ketepatannya dan saya sendiri telah mengalaminya.

Di sini saya ingin mengajak kawan-kawan supaya jangan  melepaskan peluang ini, kerana seminar yang seumpama ini jarang ditemui kerana ianya 100% berbeza daripada seminar-seminar yang biasa diadakan. Penguasaan ilmu dunia dan akhirat yang disampaikan kepada kita boleh meyebabkan kita dapat membuat perubahan diri ke arah yang lebih positif  dan mengubah pandangan bahawa tidak ada yang mustahil dalam dunia ini kerana Allah akan tetap memberi peluang kepada hamba-Nya yang tidak putus-putus berusahap rugi kala, dan sangatlah rugi sekiranya tidakhadir kerana ianya cukup murah dan amat berbaloi dangan ilmu yang kita peroleh. SELAMAT MAJU JAYA.


ISMAIL BIN HASHIM.
SUNGAI PETANI, KEDAH.

_________________________________________________________________________________           Setelah saya mengikuti Seminar Kenali Potensi Diri Human Code yang diadakan oleh Kapten (B) Azhar Bin Awang, saya dapati terlalu banyak kelebihan dan potensi diri yang telah Allah anugerahkan kepada umat manusia tanpa kita sedari. Sedikit-sebanyak ilmu mengenai potensi diri ini telah meningkatkan keyakinan diri saya dalam menghadapi cabaran yang mendatang. Justeru, saya ingin mengesyorkan kepada teman-teman dan sahabat handai di luar sana supaya tidak melepaskan peluang untuk menyertai seminar yang diadakan oleh Kapten Azhar kerana melaluinya, insan-insan biasa seperti kita akan dapat mengeksploitasi kelebihan yang Allah SWT berikan untuk melakarkan kejayaan demi kejayaan. Insyaallah.

AB KADIR BIN PUTEH,
SUNGAI PETANI, KEDAH.


_____________________________________________________________________________________________